Detail novinky

Z lásky k české kuchyni

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg

Něco málo o glutamátech:

Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.

Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!

Přílohy k novince

Novinky

Simply to go

stg2-jpg_01-08-2015_10-05-46.jpg
Značka Simply to go cílí na mladou generaci a spotřebitele, kteří očekávají rychlé, ..

Aspretto

12_sx_aspretto_leaflet_a4_2ks-jpg_02-08-2012_09-53-18-jpg_01-08-2015_09-54-48.jpg
Káva a čaje aspretto a řada dalších výrobků v našich kavárnách pocházejí z Fair Trade ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Jana Krejzová

T: 222533912
E: provoz.citytower.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

restaurace8:00 – 16:30
kavárna aspretto Po - Čt7:30 – 17:00
kavárna Aspretto - Pá7:30 – 16:00

Naše recepty a zajímavosti

Svatomartinské rohlíčky

rohlicky-jpg_16-11-2018_10-46-48.jpg

Ořechová náplň v jemném křehkém rohlíčku....božské!

Těsto:
450g  hladké mouky
250g  másla
4  žloutky
150 ml  šlehačky
2 pl  moučkového cukru + na zdobení
Špetka soli
Vejce na potření  

Ořechová náplň:
175g   mletých vlašských ořechů
125g   moučkového cukru
2  bílky
¼  vanilkového lusku  

Postup:
Mouku prosejte do mísy, přidejte nakrájené změklé máslo, žloutky, smetanu, cukr a špetku soli.
Zpracujte v nelepivé, hladké a kompaktní těsto, které zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici půl hodiny odpočinout.
Smíchejte mleté ořechy s cukrem, zrníčky z vanilkového lusku a bílkem.  Vznikne vám tužší hmota – náplň.
Těsto rozdělte na pět dílů a každý díl vyválejte dokulata na tloušťku cca 4mm.
Vyválené těsto rozkrojte na 6 dílů – trojúhelníků. Náplň vytvarujte do malých válečků a položte na vnější kraj trojúhelníku. Kraje potřete rozšlehaným vajíčkem a těsto srolujte přes náplň do tvaru rohlíčků.
Rohlíčky rozložte na plech a potřete rozšlehaným vajíčkem.

Pečte při 180°C asi 15 minut dozlatova.

Hotové rohlíčky posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Dobrou chuť!