Detail novinky

Z lásky k české kuchyni

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg

Něco málo o glutamátech:

Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.

Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!

Přílohy k novince

Novinky

Simply to go

stg2-jpg_01-08-2015_10-05-46.jpg
Značka Simply to go cílí na mladou generaci a spotřebitele, kteří očekávají rychlé, ..

Aspretto

12_sx_aspretto_leaflet_a4_2ks-jpg_02-08-2012_09-53-18-jpg_01-08-2015_09-54-48.jpg
Káva a čaje aspretto a řada dalších výrobků v našich kavárnách pocházejí z Fair Trade ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Jan Hrubý

T: 222533912
E: provoz.citytower.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

restaurace8:00 – 16:30
kavárna aspretto Po - Čt7:30 – 17:00
kavárna Aspretto - Pá7:30 – 16:00

Naše recepty a zajímavosti

Jehněčí kýta na víně s celerovou kaší

thumb_1396_article_image_gridone-jpg_15-04-2019_14-25-29.jpg

Hezké Velikonoce

Suroviny:
1kg jehněčí kýta
300ml červené víno
5ks malých cibulek nebo šalotek
6 stroužků česneku
4 mrkve
1 plechovka loupaných, krájených rajčat
3 snítky tymián
3pl olivový olej
0,8 kg brambor
0,3kg celeru
0,5l mléko
0,1kg máslo Sůl 

Postup: Cibuli a česnek a mrkev očistěte a nakrájejte najemno, mrkev nahrubo. Kýtu zbavíme blan a svážeme provázkem, aby nám při pečení držela tvar. Troubu předehřejte na 160°C. V litinovém či jiném hrnci vhodným na plotnu i do trouby rozehřejte olej a kýtu na něm ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo. Maso vyjměte z hrnce, do výpeku přidejte nakrájenou zeleninu a chvíli restujte. Když mrkev zezlátne, přidejte plechovku rajčat, 3dcl červeného vína, tymián, trošku soli a prohřejte. Jakmile směs začne mírně bublat, vraťte do hrnce maso, lehce posolte, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Pečte 2,5-3 hodiny, nezapomeňte maso obracet a podlévat. Když je maso měkké a jde lehce od kosti, zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut bez poklice, aby maso získalo křupavou kůrku. Ochutnejte omáčku a v případě potřeby dochuťte. Mezitím oloupejte brambory i celer, nakrájejte na kostičky a společně vařte v osolené vodě doměkka. Brambory s celerem sceďte, přidejte horké mléko dle potřeby a máslo. Rozmixujte dohladka.

Dobrou chuť!