Fotogalerie

Žádná galerie není k dispozici.

Novinky

Simply to go

stg2-jpg_01-08-2015_10-05-46.jpg
Značka Simply to go cílí na mladou generaci a spotřebitele, kteří očekávají rychlé, ..

Aspretto

12_sx_aspretto_leaflet_a4_2ks-jpg_02-08-2012_09-53-18-jpg_01-08-2015_09-54-48.jpg
Káva a čaje aspretto a řada dalších výrobků v našich kavárnách pocházejí z Fair Trade ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Jana Krejzová

T: 222533912
E: provoz.citytower.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

restaurace8:00 – 16:30
kavárna aspretto Po - Čt7:30 – 17:00
kavárna Aspretto - Pá7:30 – 16:00

Naše recepty a zajímavosti

Podzimní quiche s hruškami, sýrem a vlašskými ořechy

mnamka-jpg_26-09-2018_11-12-14.jpg

Ten si zamilujete!

Těsto:

100g máslo

175g hladká mouka

1 žloutek

20 ml studená voda

Náplň:

3 ks        větší hrušky, nakrájené na malé kostičky

1 pl        másla

1 pl        cukru

1 ks        malá cibule

špetka  tymiánu

25 g       vlašských ořechů

2 ks        vejce + 1 žloutek

110g      sýru s modrou plísní

400ml    šlehačky

 

Postup: Troubu si předehřejte na 200°C. Na těsto smíchejte mouku a máslo, vznikne Vám drobenka. Přidejte žloutek, sůl a 10 ml studené vody a zpracujte v hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte více vody a nechte ho v lednici čtvrt hodiny odpočinout. Těsto vyjměte z lednice a rozválejte na slabý plát o velikosti pečící formy (mívají kolem 30 cm). Formu si vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem a opatrně přesuňte plát do formy. Okraje by měly  půl cm přesahovat. Dno několikrát propíchtěne vidličkou, vyložte pečícím papírem, nasypte 500 čočky nebo hrachu, abyste těsto zatížili a nenafouklo se. Pečte 20 minut, poté vyndejte z trouby, vysypte luštěniny /můžete si je uschovat na příští pečení/ a pečte nezakryté ještě 5 minut. Teplotu v troubě snižte na 150°C

Mezitím si připravte náplň:

Cibuli nakrájejte nahrubo a na slabém plameni nechte zesklovatět. Přidejte máslo a cukr a míchejte, dokud se suroviny nespojí. Přidejte hrušky a duste 4-5 minut do poloměkka.

Směs přesypte do připraveného korpusu. V míse prošlehejte smetanu s vejci, žloutkem a kořením a zalijte tím hruškovou směs. Připravený koláč posypte rozdrobeným sýrem a sekanými vlašskými ořechy. Pečte 40 minut, nebo dokud náplň neztuhne. Můžete podávat teplý, nebo studený, s listovým salátem. Dobrou chuť!