aspretto kavárna

Adresa
Hvězdova 1716/2b
140 78 Praha 4
Manažer
Jana Krejzová
Kontakty
Provozní doba
Otevírací doba7:30 – 17:00
Doplňující informace
Unikátní světový koncept kavárny aspretto můžete navštívit v přízemí budovy City Tower.Tento mezinárodní koncept nabízí 100% Fair Trade a BIO kávu včetně exotických čajů NUMI.V kavárně se můžete rovněž občerstviv nabídkou doplňkového prodeje v podobě domácích koláčů, ovocných či zeleninových salátů či si můžete pochutnat na zapečených toastech či pannini. Veškerá nabídka je vlastní výroby, což Vám zaručuje čerstvost používaných surovin.V doplňkovém prodeji si můžete zakoupit i výrobky Fair Trade - čokolády, tyčinky a jiné.Těšíme se na Vaši návštěvu!
Galerie

Žádná galerie není k dispozici.

Novinky

Točená zmrzlina UGO

1480721_201317036720462_577730854_n-jpg_12-07-2016_14-54-28.jpg

Od dnešního dne si v naší kavárně Aspretto můžete pochutnat na ovocné točené zmrzlině ..

Vitality

7-jpg_19-12-2011_15-20-05.jpg
Udělejte i Vy něco pro své zdraví a vyzkoušejte Vitality!

Aspretto

12_sx_aspretto_leaflet_a4_2ks-jpg_02-08-2012_09-53-18-jpg_01-08-2015_09-54-48.jpg
Káva a čaje aspretto a řada dalších výrobků v našich kavárnách pocházejí z Fair Trade ..

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Jana Krejzová

T: 222533912
E: provoz.citytower.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

restaurace8:00 – 16:30
kavárna aspretto7:30 – 17:00

Naše recepty a zajímavosti

Rychlé medové perníčky

j78329-jpg_01-12-2016_17-46-26.jpg

Perníčky se starodávnou tradicí

INGREDIENCE

NA POTŘENÍ
2 vejce
POLEVA
1/2 ks citronu 
2 bílky 
1 lžička solamylu 
30 dkg cukr moučka
TĚSTO
13 dkg cukr moučka
5 dkg Hera
2  vejce
1 lžíce sody
30 dkg hladké mouky 2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
POSTUP
V malém hrnci rozpustíme za stálého míchání Heru se 2 lžícemi medu a 13 dkg cukru. Základ přelijeme do mísy, přidáme 2 vejce, perníkové koření a postupně vmícháme hladkou mouku. Nakonec přidáme sodu. Těsto vypracujeme a necháme chvíli uležet na chladném místě.
Na pomoučeném vále vyválíme asi 0,5 centimetru silný plát a z něho pomocí tvořítek vykrajujeme různé tvary. Ty přeložíme nožem na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zprudka v předehřáté troubě asi 3 minuty, dokud perníčky nemají růžovou barvu. Upečené světlé medové perníčky, ještě horké, potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
Na polevu smícháme cukr, bílky a šťávu z 1/2 citronu a šleháme ručním šlehačem tak dlouho, dokud nevznikne hladká bílá hmota.
Polevou naplníme malý celofánový sáček. Na sáčku ustřihneme 1růžek. Tlakem vymačkáváme prostřiženým růžkem polevu ze sáčku a podle fantazie perníčky zdobíme. Polevu na perníčcích necháme zaschnout do druhého dne.
Světlé medové perníčky moc dobře voní a chutnají, můžeme je ale použít i jako vánoční ozdoby. A pokud je nesníte, ozdoby vydrží i na další Vánoce.